Unilever

Voor Unilever was ik met mijn team verantwoordelijk voor de activatie en communicatie van de twee grootste sponsorcontracten: KNVB (Hoofdsponsor Oranje) en NOC*NSF (Partner in Sport). Bovendien ben ik vier maanden interim head of sponsoring geweest in 2013.

KNVB
Voor zowel de merken (Rexona, Calve en Lipton Ice) als voor de interne organisatie hebben we verschillende campagnes ontwikkeld voorafgaand aan het WK in Zuid-Afrika en aan het EK in Polen / Oekraïne. Zo is voor Calve Pindakaas het Calve straatvoetbal toernooi georganiseerd bij meer dan 100 Albert Heijn vestigingen.
Voor de Field Sales force van Unilever is het concept “Copa Supermercado” ontwikkeld. Een sales programma voor supermarkten (B2B) waarin wordt toegewerkt naar het WK in Brazilië.

NOC*NSF
Ook bij het contract van NOC*NSF gold dat zowel de merken als de interne organisatie gebruik wilde maken van de rechten die voorvloeide uit de sponsoring.

Voor de Olympische Spelen in Londen is de activatie in het Holland Heineken Huis, the ambition zone, door Trefpunt uitgewerkt en begeleid. De ambition zone was een samenwerking tussen Unilever, DSM en ZilverenKruis. In een interactieve stand werd de visie van deze partijen gegeven op bewegen en gezondheid.

Voor Dove is een aparte Olympische campagne ontwikkeld met Arnold van der Leijden en Dennis van der Geest en ook voor Rexona zijn aparte Olympische campagnes ontwikkeld.

Voor de medewerkers van Unilever was er rondom een eindtoernooien van Oranje en rondom een Olympische spelen van alles te beleven. Op zowel de kantoor locaties als de fabrieken konden medewerkers meedoen met spellen en kregen ze mooie cadeaus. Zo werd de sportbeleving (winnen, samenwerken, het beste in jezelf naar boven halen) tastbaar gemaakt op de werkvloer en kregen de medewerkers zelf ook een goed gevoel bij de sponsoring.