PLUS supermarkten

In 2005 sloot PLUS retail een sponsorovereenkomst met de Eredivisie C.V. PLUS verkreeg daarmee onder andere het collectieve portretrecht van de spelers, het recht om shirts en logo’s van de Eredivisie clubs te gebruiken en kaarten voor alle wedstrijden van de competitie.

Het was de eerste keer dat een food retailer een sport sponsorcontract aanging. In de drie jaar van het contract hebben we aan het begin van het jaar (traditioneel de tijd van de afprijzingen) het voetbalplaatjes albums uitgebracht. Deze albums en de andere acties (o.a. placemat van alle clubs en magneten van alle clublogo’s) waren zeer succesvol en hebben, naast additionele omzet en een hoger marktaandeel, enorm veel PR waarde gegenereerd (van jeugdjournaal tot studiovoetbal). De sponsoring heeft PLUS als supermarkt in Nederland op de kaart gezet en heeft ervoor gezorgd de ondernemers echt trots waren op hun formule.

Naast de acties op formule niveau heb ik in het kader van de sponsoring tailor made promoties opgezet met partners als Amstel, Centerparcs en het AD.