Kühne

In 2006 wilde Kuhne haar producten (augurken, mosterd, zilveruitjes e.d.) positioneren als een fris en gezond ingrediënt die goed passen in de moderne keuken.

Om dit te realiseren is een deel van de marketing-mix aangepast.
Ten eerste is er een herpositionering doorgevoerd in het retailkanaal. Dit betekende de introductie van nieuwe verpakkingen en nieuwe afspraken over marge en presentatie met de retailers.
Daarnaast zijn er, om de consumenten te inspireren, verschillende recepten geschreven die bij de producten van Kuhne werden weggegeven. Ten slotte is er een reclame campagne ontwikkeld waarin het gebruik van Kuhne producten voor verrassende effecten zorgde. Deze recepten werden ook bereid op de Huishoudbeurs waar bezoekers ook zelf aan de slag konden gaan met de heerlijke ingrediënten van Kuhne.

Om de hele campagne verder te ondersteunen is er een joint promotion opgezet met de RAI rondom “De negen maanden beurs”. Deze traditionele koppeling (augurken en zwangerschap) zorgde voor een mooie foto met de zwangere Danielle Overgaag op de voorpagina van de Telegraaf.