Delta Lloyd

De zeilsponsoring van Delta Lloyd hebben we de periode voor de Olympische spelen in Londen geïntegreerd in alle marketing communicatie . Bovendien hebben we programma opgestart om het personeel er bij te betrekken.

In 2012 was Delta Lloyd al meer dan tien jaar actief als sponsor van het zeilen in Nederland. In aanloop naar de spelen van Londen hebben we de “helden campagne” ontwikkeld. Deze campagne had twee doelen: 1 de relatief onbekende zeilers tot de sporthelden van de spelen te maken en 2 Delta Lloyd aan hen en de zeilsport koppelen.

Ruim voor de spelen is de campagne gestart. Middels advertenties, commercials, specials (het blad helden), maar ook zeker online met een eigen facebook pagina (facebook.com/deltalloyd/zeilen) en een zeer actief online redactie team hebben we een zeer actieve groep mensen weten te bereiken en hebben we het grote publiek bereikt.

Tijdens de spelen hadden we vlakbij het Olympisch water in Weymouth de zeesleper Holland ingericht als het Hollandse zeilkamp. De boot voer elke wedstrijddag uit om iedereen aan boord een goed zicht te bieden op de banen. Aanwezig waren ouders, vrienden en familie van de zeilers, journalisten, bestuurders van NOC*NSF en het Watersportverbond, gasten van Delta Lloyd en medewerkers.
Het was de plek om elkaar te ontmoeten en na de successen op het water (Goud Dorian van Rijsselberge, Zilver Marit Bouwmeester en Brons Lisa en Lobke) werd er uitgebreid met de sporters feest gevierd aan boord. Voor alle betrokkenen een onvergetelijke gebeurtenis.

Na spelen zijn we gestart met de nieuwe campagne van talent tot held (road to Rio). We willen de helden uit Londen niet vergeten, maar we willen ons ook richten op de toekomst (Olympische spelen in 2016). De helden van nu helpen de talenten om dadelijk te schitteren.
Ook deze campagne is gericht op zowel klanten en medewerkers, maar ook op leveranciers, consumenten en de zeilcommunity.

Deze case laat zien dat als een organisatie echt kiest voor 1 onderwerp en alle instrumenten daar op af stemt dat een campagne dan groter wordt dan vooraf kon worden voorzien.

In 2013 heb ik interim de functie van sponsormanager vier maanden ingevuld.