C1000

Van 1999 tot 2004 ben ik communicatie manager geweest bij Schuitema, de organisatie achter verschillende formules waaronder C1000.

Een jaar voor de prijzenoorlog die Albert Heijn ontketende (2002) werd de campagne “Geen Fratsen. Dat Scheelt” gelanceerd. Deze campagne was zeer succesvol. Het appelleerde bij de consument aan het juiste gevoel (Albert Heijn en Konmar waren “over the top”) en bij C1000 kwam je gewoon voor je boodschappen.
De campagne heeft C1000 een wekelijks hoger marktaandeel bezorgd en een aantal mooie prijzen waaronder een zilveren Effie.

In die periode heb ik verschillende campagnes ontwikkeld, waaronder een Efteling spaarcampagne met Unilever producten. Consumenten konden sparen voor korting op kaartjes en kregen bij actie artikelen mooie Efteling figurino’s .

Daarnaast ben ik nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van het Non-spot concept “aperitivo” met RTL. De combinatie van in-program sponsoring en de vertaling naar de winkelvloer heeft de kracht van deze vorm van communiceren opnieuw bewezen.